REKLÁM

szenzációs

Meglepő, mulatságos, megdöbbentő, érdekes, nevetséges, hajmeresztő

Kereső

Egyedi keresés

REKLÁM

Hazai

REKLÁM

Külföld

REKLÁM

Érdekes

Utolsó kommentek

Linkblog

Szuláknál volt vendég az elhunyt újságírónő...

2008.10.07. 17:40 :: mapci


Utolsó beszélgetés Albert Györgyivel - Holnap látható

Szulák Andrea műsorát szerda esténként láthatják a Magyar Televízió nézői. Az őszindító első adás szomorú aktualitása, hogy a forgatás után meghalt Albert Györgyi. A médiaszemélyiség, televíziós szakember, újságíró utolsó beszélgetését hallhatják és láthatják szerdán a képernyő előtt ülők.

Ismét Szulák és Más című produkció október 8-án, 21.10-kor az m1-en. Az adás témája: Miért ír a nő?

A műsor vendégei ismert és elismert személyiségek, akik arról vallanak/vallottak, mit jelent számukra az írás. Akik megszólalnak: Albert Györgyi, Fejős Éva, Lévai Katalin és Rácz Zsuzsa.

A Magyar Televízió Szulák és Más forgatásán még senki sem gondolta, hogy az újságíró, Albert Györgyi utolsó interjúja, utolsó beszélgetése lesz.

„A felvétel nagyon jó hangulatban telt, olyan volt, mintha egy ezer éve összeszokott hölgy parti résztvevői a kamerák előtt csak úgy traccsolnának. Oldottan, barátságosan” –mondta el Szulák Andrea.


A beszélgetésből kiderült, hogy Albert Györgyi, a televíziós szakember 1993 óta szabadúszó. Két könyve jelent meg, a harmadikat - amelynek az Ágytól, asztaltól címet adta – most írta.

A Miért pont én? – A depresszió szorításában a szenvedélybetegségéről szólt. Vallomása szerint ez még sokak számára mindig tabu téma.

Azt mesélte, sokan keresték meg levélben is, s azt kérdezték tőle, hogyan lehet egy ilyen betegségből meggyógyulni.

„Valamikor kijöttem és valamikor visszamentem. Ez nem úgy megy, hogy kijöttél és azután éled a keep smilingot” – mondta Györgyi.

Szulák Andrea megkérdezte Györgyitől: „Hogyan tudsz segíteni?” Csak annyit válaszolt: „Nem tudom. Az írás egyfajta önterápia, fontos, hogy kiírjam magamból a gondolataimat, az érzéseimet. Így azt éreztem, kívül kerültem a problémán...”

Kevesen tudják, hogy a könyv megjelenése után még egy orvos-kongresszusra is meghívták.

Úgy gondolták, egy pácienst aspektusából jobban megismerik a betegséget, s a könyv segít a gyógyulásban, gyógyításban.

A másik kötetében – Miért pont ők? – A férfiak fogságában címmel - a férfiakról, a férfiakkal való kapcsolatáról írt.

A beszélgetés során szóba került az is, hogy Györgyi világéletében vállalta tetteiért a felelősséget.

A műsorvezető végül megkérdezte vendégétől, ha egyszer minden a helyére kerülne és boldog lenne, írna arról is? „Nem, mert az nem érdekes…” – válaszolta Albert Györgyi.

 

Forrás: bulvar.ma.hu
 

1 komment

Címkék: lévai katalin hazai szulák andrea albert györgyi fejős éva rácz zsuzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://szenzacios.blog.hu/api/trackback/id/tr29701482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy timcsó 2008.10.11. 16:53:17

„Egyszer véget ér a lázas ifjúság,
Egyszer elmúlnak a színes éjszakák,
Egyszer véget ér az álom, egyszer véget ér a nyár,
Ami elmúlt, soha nem jön vissza már.
Egyszer véget ér a lázas ifjúság,
Egyszer nélkülünk megy a vonat tovább,
És az állomáson állunk, ahol integetni kell,
De a búcsúra csak pár ember figyel. „ ...


Györgyinek megváltás volt a Halál! Szörnyű ezt mondani, írni de:...Amikor a múlt héten 2008. Október 03-án itt a neten halál hírét közölték hirtelen bevillant, hogy én még nem is olvastam a könyvét egyiket sem... Mindent amit tudtam róla csak a Tv-ből, újságokból ... Ekkor férjemmel elkezdtünk bőszen kutakodni és egy kanadai magyarok közösségi oldalon szabadon letölthető volt Györgyi könyve a :Miért pont én ? A depresszió szorításában... Péntek éjszakától szombatra virradó hajnalig hangos könyv formájában hallgattam végig fájdalomtól duzzadó sorait ,saját hangján tolmácsolva... Borzasztó volt, tudván azt,hogy azelőtt pár órája távozott az élők sorából Albert Györgyi újságírónő. És mégis misztikus de egyben horrorisztikus élményt is adott élete kitárulkozásával annak súlyos fejezeteit boncolgatva...Egy hosszú – hosszú folyamat áldozatává vált melyet betegsége folyamatosan és biztosan generált! Intelligens, okos nő, aki teljesen tisztában volt állapotával és akkor is tudta azt amit mások nem vettek észre, hogy : valami nagyon nem jól működik a „rendszerben”! Az Ő rendszerében ... A folyamatos bűnbakok keresése: a család, a férfiak ,akik nem érették meg őt, nem szerették pedig ő vágyott volna rá...”Györgyi te Őrülten szerettél!”
E hét szerdán az MTV 1-en Szulák és más...című műsorban nem hiszem, hogy senki sem vette észre,hogy Györgyi valóban más volt mint a többiek,nagyon nem jól volt! Nem lett volna ildomos őt oda meghívni! Sikeres nők közé pont akkor amikor ő azzal küzdött, hogy a TV 2 főző műsorában hozzá nem méltó alkoholos mámorában mit láttak vajon belőle a nézők?? Hiába volt ő „látszólag” nyílt és őszinte,szenvedett,küszködött szégyenérzetével ...hiszen minden megnyilvánulásából,nyilatkozatából egyértelművé vált egyfajta szellemi „felsőbbrendűség érzése” a médiában szereplő olyan emberekkel szemben akiknek semmi közük a „szakmához” és mégis foglalkoztatottak,képernyőn vannak. Szulák ezt nem látta Györgyin akkor? Érezhető volt,szemmel látható, szinte tapintható, ő ott kellemetlenül érezte magát hirtelen kicsi lett, halk szavú és visszafogott. Utolsó interjúja volt ez és talán egy belső hang megsúgta neki, szerényen, visszafogottan és halkan...
Így távozott egy taxiban, eljött érte akitől és amitől rettegett de mégis úgy várta: a Halál!
Isten nyugosztalja békében!Többé már nem költözködik... örökre otthonra talált ...„hazaérkezett”!

Berente,2008.október 11

- Timcsó -
süti beállítások módosítása